Hoe verzorg je een Olifantenpoot?
De Olifantspoot wordt ook wel Beaucarnea genoemd en staat bekend om zijn sterk verdikte, flesvormige stam. Omdat dit veel mensen doet denken aan een Olifantspoot, wordt deze kamerplant bijna niet anders meer genoemd. Als u dus op zoek bent naar een kamerplant op stam, dan is de Olifantenpoot de ideale plant voor u. De Olifantenpoot vormt een echte eyecatcher in uw woonkamer, met als extra voordeel dat het een enorm makkelijke kamerplant is om te verzorgen.
Wat is een Olifantspoot?
De Olifantspoot wordt ook wel Olifantenpoot of Beaucarnea genoemd en wordt beschouwd als een exotische bladplant, máár hij kan wel degelijk bloeien. Als u de kamerplant in het tuincentrum koopt, zijn ze nog jong waardoor u wellicht kan denken dat ze niet bloeien maar niets is minder waar want deze kamerplanten groeien misschien langzaam maar wél altijd. Hierdoor kunt u dus na jaren een een prachtige kamerboom in de huiskamer hebben staan. Vergeet u een keer water te geven? Geen probleem! De groene kamerplant is snel vergevend.
Kortom, de olifantspoot is een ideale plant voor mensen met weinig tijd en geen groene vingers!
Is een Olifantspoot giftig?
Laten we voorop stellen dat de Olifantenpoot geen giftige plant is, máár wij raden onze klanten altijd aan om op te passen met katten. Veel katten vinden deze kamerplant namelijk enorm leuk om mee te spelen vanwege zijn sprieterige blad. Het bekende broertje van de Olifantenpoot, de Yucca is namelijk wel een giftige kamerplant voor katten.
Waar groeit de Olifantspoot?
Er zijn enorm veel verschillende soorten Olifantspoten, maar ze vinden allemaal hun oorsprong in Amerika: Californië, Texas, New Mexico, en zuidelijker van Mexico tot in Guatemala groeien ze ook. Wij kennen ongeveer 20 diverse soorten Beaucarneas en ze staan er stuk-voor-stuk om bekend dat de verdikte stam er ruw, stoer én sierlijk eruit ziet. Een bekende soort is de Beaucarnea recurvata. Deze soort Olifantenpoot is een vrij jonge plant waar nog geen stam op zit, maar de bladeren komen dan rechtstreeks uit de dikke knolvormige voet. Pas later zal hier een stam uitgroeien die zich daarna zelfs kan vertakken.
Welke potgrond voor Olifantenpoot?
U hoeft zeker niet met regelmaat te verpotten, dit doet u alleen in de lente. Gebruik hiervoor ook altijd een plantenbak die minstens 20% groter is dan de eerste. Qua potgrond raden wij normale potgrond, vulcastrat of potgrond geschikt voor cactussen aan. In de webshop verkopen wij ook enkele universele potgrond, neem daar eens een kijkje.